loading...

مجله سلامت هورسان

هورسان مجله پوست و سلامت مو

خواص سیاه دانه و روغن سیاه دانه

بهترین روش کاشت مو سیاه دانه و روغن آن موثرترین و مفیدترین چیزی است که برای تقریباً هر بیماری، الرجی یا حساسیت و حتا بیماری های جدی مانند نفستنگی (asthma ) ، شکر یا دیابیت، اختلالات در سیستم دفاعی بدن، زردی یا (hepatitis) ،ایدز (AIDS) و حتا سرطان دارو میباشد. حدیث بخاری شریف هم این موضوع را تایید میکند که سیاه دانه درمان هر مرض به غیر از مرگ است. 

 

خواص سیاه دانه در طب اسلامی

مصرف سیاه دانه در طب اسلامی تاکید شده است و امامان و پیامبر اکرم (ص) از خواص آن برای درمان دردها نام برده اند.پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم فرمود: "ما من داء إلا فی الحبة السوداء منه شفاء إلا السام" یعنی هیچ بیماری نیست مگر شفای آن در سیاه دانه است جز مرگ.

 

امام رضا علیه السلام درباره خواص اعجاب انگیز سیاه دانه می فرماید: در سیاهدانه برکت است. در چهل چیز خداوند برکت قرار داده ازحبوبات و جمادات هم سیاهدانه را بر گزیده است.

 

مطابق توصیه امام رضا علیه السلام سیاه دانه و بوییدن گل نرگس خاصیت ایمنی در برابر زکام را دارند. امام رضا (ع) می فرماید: وَلیشُمَّ النَّرجِسَ ؛ فَإِنَّهُ یأمَنُ الزُّکامَ ، وکذلِک الحَبَّةُ السَّوداءُ،؛ گل نرگس ببویید؛ زیرا از زکام، ایمنی می‏بخشد و همچنین است سیاه دانه.

 

خواص بی نظیر روغن سیاه دانه از نظر طب سنتی

 

۱- استعمال بیرونی یا مالیدنی

 

– درمان سرفه های سرد ناشی از سرما، درد سینه و تنگی نفس

 

– خارج کردن جنین مرده و زنده و پرده های جنین

 

– درمان سیروز، آسیت و کبد چرب

 

– درمان لک و پیس صورت

 

– درمان گرفتگی های عضوی یا روده ها، دفع باد

 

– رفع خال، زگیل، ترک پوست بدن، پیسی، پسوریازیس و اگزمای ترشح دار ( که باید با کمی سرکه مخلوط شود)

 

– درمان فلج، درد سرد مفاصل، خواب رفتگی دست و پا و خستگی ها ی مزمن

 

– مالیدن ( و نیز خوردن) روغن مخلوط با روغن زیتون و کندر برای افزایش نیروی جنسی مفید است.

 

– چکاندن روغن در بینی گرفتگی بینی را باز می کند و در فلج عصب صورتی موثر است.

۲- استفاده خوراکی

 

– خوردن روغن سیاه دانه به دفع سنگهای ادراری ، سوزش ادرار و بزرگی پروستات موثر است.

 

میزان مصرف خوراکی در سرد مزاجان تا ۸ گرم در روز و در گرم مزاج ها تا ۲ گرم است.

 

این گیاه یکی از مهم ترین و بزرگترین شفا بخشِ هر زمان بوده و به شیوه های مختلف و موارد گوناگون مانند تقویت سیستم دفاعی بدن، تصفیه خون و حمایت از طول عمر سالم مورد استفاده قرار میگرفت.

 

اسمِ بیالوژیکی سیاه دانه (Nigella sativa) میباشد که عمدتاٌ در مناطق مدیترانه و سایر مناطق دیگر جهان از جمله عربستان سعودی، افریقای شمالی و بخش های از آسیا نیز کشت میشود. سیاه دانه برای اولین بار در مصر شناخته شد و از فواید آن در کتاب مقدس انجیل نیز ذکر گردیده است. دانشمندان یونانی در قرنِ اول سیاه دانه را برای معالجۀ سردردی، بندش بینی، درد دندان، و کرم های روده توصیه مینمودند. دانشمند معروف مسلمان ابن سینا در کتاب خیلی مهشور و مهم خود که تا هنوز در دنیای طبابت ارزش خود را دارا است، در بارۀ سیاه دانه چنین گفته که این دانه باعث تحریک انرژی مثبت بدن انسان میشود و به همین طریق باعثِ رفع خسته گی جسمی و روحی میگردد.

 

سیاه دانه یا سیاه تخمه که به عربی شونیز گفته می شود، گیاهی است که دو گونه از آن در ایران وجود دارد. سیاه تخمه مزروع NIGELLA SATIVA که روی نان می ریزند و سیاه دانه دشتی یا وحشی Nigella arvensis یکی از ترکیبات این گیاه روغن سیاه دانه است که هم دارای مصرف خوراکی و هم دارای مصرف مالیدنی است:

 

 

استفاده از روغن سیاه دانه

خواص بی نظیر روغن سیاه دانه از نظر طب سنتی

 

نبایدهای مصرف سیاهدانه

 

مصرف بیش از حد سیاهدانه برای خانم‌های باردار مضر است. علاوه بر این نکته مهم دیگری که باید مد نظر داشته باشیم این است که مصرف پودر سیاهدانه بیشتر از سه ماه تولید سم در بدن کرده و عوارض جانبی زیادی دارد. به هیچ عنوان نباید روغن سیاهدانه داخل بینی چکانده شود و برای رفع التهاب سینوس و حساسیت می‌توان این روغن را اطراف بینی مالید.

هورسان بازدید : 60 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 10:11 نظرات (0)

كمتر كسي پيدا مي‌شود كه نوشيدن يك ليوان شربت ريواس خنك و تگري نيشابور را در فصل‌هاي گرم سال تجربه نكرده باشد چرا كه مادرها و مادربزرگ‌ها هميشه معتقد بودند ريواس حال‌مان را جا مي‌آورد و در عين حال كلي خاصيت به بدن‌مان مي‌رساند!

 

سایر مصارف ریواس

 

ریواس به علت خاصیت اسیدی، برای پاک کردن ظروفی که آثار سوختگی مواد غذایی در آنها به جای مانده باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.افرادی که موی آن ها قهوه ای کم رنگ است.

 

با استفاده از ریشه ی این گیاه می توانند به رنگ موی طلایی دست یابند. برگ های ریواس را می توان به عنوان حشره کش موثر برای دفع حشرات به کار برد.ریواس با طعم منحصر به فرد خود، در بیشتر پس غذاها (دسرها ) و شیرینی ها استفاده می شود. تا پیش از سده ی 18 کاربردی در پخت غذا نداشت.گیاه یاد شده تا یکی دو روز در یخچال قابل نگهداری است. برای نگهداری طولانی تر ریواس، پس از بریدن ساقه ها، آن را منجمد می کنند.

 

اگر ساقه های ریواس به طور خام مصرف شود، به شدت ترش خواهد بود. به طور معمول آن را با شکر یا

عسل می پزند و یا در کیک ها مورد استفاده واقع می شود.همچنین به تنهایی یا همراه یا توت فرنگی در تهیه ی ژله و مرباها به کار می رود. چاشنی هایی که با ریواس مصرف می شوند، عبارتند ازلیمو ، دارچین و زنجبیل.

 

صفرا و دل به هم خوردگی را رفع می کند و برای حصبه و اسهال گرم صفراوی مفید بوده و کرم کُش است. خوردن ریواس را نباید در برنامه ی غذایی از یاد بُرد. ریواس را برای تهیه ی خورش، کمپوت، مربا و شربت مورد استفاده قرار می دهند. سعی کنید در مصرف ریواس زیاده روی نکنید.

 

مفیدترین طریقه مصرف آن، مصرف آب ریواس همراه با آب

 

هویج ، کرفس ، خیار و سیب می باشد که یک سوم آب ریواس و دو سوم بقیه مواد است.

 

ریواس اثر ملین داشته و اشتها آور است و برای

 

افزایش اشتها و یبوست مفید می باشد. مصرف ریواس برای مبتلایان به سنگ کلیه و ناراحتی های مثانه خطرناک است.

 

شیر مادرانی که ریواس می خورند، در نوزادان تولید

 

اسهال می کند. ریواس، مقوی قلب و اعصاب بوده و برای درمان بواسیر مفید است.

 

فواید دارویی و درمانی گیاه ریواس

 

البته آشنايي با ريواس فقط به شربت ختم نمي‌شود و با آن مي‌توانيد خورش، آبگوشت، اشكنه، سالاد، كوكو و حتي لواشك هم تهيه كنيد. ريواس سرشار از عناصر معدني و انواع ويتامين‌هاست و به هضم غذا كمك مي‌كند. حال اگر كنجكاو شده‌ايد كه با ساير خواص و مضرات احتمالي اين گياه خوش‌رنگ و لعاب و دستورات غذايي آن آشنا شويد، با دلگرم همراه باشيد.

 

ریواس یا ریباس، گیاهی است از تیره ی ترشک ها ( هفت بندها ) و دارای ساقه های هوایی و برگ های آن محتوی مواد ذخیره ای و اسیدی است و به همین جهت مورد استفاده ی خوراکی قرار می گیرد.ریواس هنگام بهار در نواحی گوناگون ایران، دامنه ی کوه ها، کنار رودخانه ها و مناطق برخوردار از آب های راکد می روید و برگ ضخیم و گوشت دار این گیاه مصرف غذایی دارد. تکثیر ریواس معمولاً با کشت در خزانه و انتقال به کشتزار و یا از طریق کشت بذر تازه صورت می گیرد.

 

فواید دارویی و درمانی گیاه ریواس

 

خواص درمانی ریواس

ریواس طبیعت سرد دارد و دارای ویتامین ها و املاح معدنی گوناگونی است. برای تمامی اعضای بدن، ماده ی غذایی بسیار ممتازی شمرده می شود و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد. قابض است و برای تقویت

معده و کبد مفید می باشد. خوردن ریواس برای بیماران تب دار و بی اشتها مفید بوده و یرقان ، وسواس ، سستی را درمان می نماید. در این گونه موارد می توان 100 گرم از آب ریواس یا رب ریواس را میل کرد.

 

ریواس به عنوان فعال کننده ی عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است. نخستین کار کرد آن در دهان این است که با تحریک جوانه های چشایی به واسطه ی مزه ی تلخ خوشایندش، موجب پاک شدن حفره ی دهان شده ودهان را برای چشیدن غذای بعدی آماده می سازد. این گیاه در معده سبب افزایش ترشح معدی و تحریک آن می شود. در نتیجه به طور کلی باعث بهبود عملکرد معده می گردد.

 

زخم های چرکی سطحی و سوختگی های حاصل از حرارت کاربرد دارد.

 

ارزش غذایی ریواس

ارزش تغذیه ای 85 گرم ریواس

انرژی ... 29 کیلو کالری

چربی ... 2/0 گرم

پروتئین ... 8/0 گرم

کربوهیدرات ... 7 گرم

کلسیم ... 266 میلی گرم

سدیم ... 5 میلی گرم

پتاسیم ... 148 میلی گرم

ویتامین ث ... 7 میلی گرم

ویتامین آ ... 100 تا 300 واحد بین المللی.

 

علاوه بر این با تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد، به تنظیم جذب چربی از روده کمک می کند.ریواس خاصیت مسهلی، ضد التهابی و متعادل کننده ی عملکرد روده ها (درمان یبوست و اسهال) را داشته و در درمان یرقان، خونریزی معدی- روده ای، اختلال قاعدگی، ورم ملتحمه ی چشم، جراحات ناشی از ضربات و صدمات جسمانی،

هورسان بازدید : 192 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 10:08 نظرات (0)

گشنیز سبزی لینک  ای با طبیعت سرد و خشک است. کسانی که بیخوابی دارند میتوانند در وعده شام خود از این سبزی استفاده کنند زیرا خاصیت خواب آور بودن دارد . درمان جوش های دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکان پذیر است. گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین می دهد. تخم گشنیز برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است .

 

براي درمان سرطان پوست چه زخمي يا غيرزخمي از پماد گشنيز استفاده كنيد. طرزتهيه: سرب را با آب گشنيز بساييد و با روغن گل سرخ مخلوط كنيد. البته سرب مسموميت ايجاد مي كند بهتر است با نظر پزشك باشد.

خواص عرق گشنیز ضد حساسیت

مقدار مصرف عرق گشنیز

 

مقدار مصرف عرق گشنیز در بزرگسالان: روزی سه بار یک استکان عرق گشنیز قبل از غذا میل شود.

مقدار مصرف عرق گشنیز در کودکان: روزی سه بار نصف استکان عرق گشنیز قبل از غذا میل شود.

 

مورد احتیاط مصرف عرق گشنیز

کودکان زیر۷ سال و افراد با فشارخون پائین از عرق گشنیز با احتیاط مصرف کنند.

 

نسخه رفع حساسیت و آلرژی با عرق گشنیز:

۱- عرق گشنیز: روزی سه بار یک استکان قبل از غذامیل شود.

۲- خــاکشیر هر صبح و شب یک قــاشق غذاخوری دریک لیوان آب ولرم حل کرده قبل از غذا میل شود.

۳- روغن زیتون روزی ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری مصرف شود

۴- سبزیجات و میوه جات فصل بیشتر میل شود.

 

خواص دارویی و درمانی عرق گشنیز در طب سنتی

 

دم كرده تخم گشنيز از سيلان مني جلوگيري مي‎كند.

مقدار خوراك تخم گشنيز ۲ تا ۶ گرم در ۱۰۰ سي‎سي آب است.

زيادخوردن گشنيز فراموشي و اختلال حواس ايجاد مي‎كند.

خوردن زياد گشنيز باعث ضعف نيروي جنسي و تقليل و كم‎شدن اسپرم مي‎شود.

كساني كه تنگي نفس دارند گشنيز براي آن‎ها خوب نيست.

تخم گشنيز قاعده‎آور است به صورت دم كرده ميل شود.

گشنيز مقوي مغز است.

سعي كنيد شب‎ها زياد گشنيز نخوريد چون باعث مي‎شود خواب‎هاي پريشان ببينيد.

خوردن زياد گشنيز باعث لكنت زبان مي‎شود.

 

تخم گشنيز محرك اشتها و محلل غذا است به صورت دم كرده ميل شود.

تخم گشنيز ضدكرم و از رشد آن در معده جلوگيري مي‎كند.

براي شب كوري آب گشنيز را با گلاب مخلوط كرده به چشم بماليد.

براي خارش پوست آب گشنيز را با عرق كاسني مخلوط كرده به پوست بماليد.

براي سوزش و سختي ادرار آب گشنيز ۴ قاشق همراه يك ليوان عرق خارخاسك يا خارشتري استفاده شود.

براي شب ادراري كمي گشنيز همراه شكر ميل شود.

براي اوره خون يك قاشق چاي‎خوري تخم گشنيز با يك سوم استكان آبغوره خيسانده سپس مخلوط با آب ميل شود.

براي سوءهاضمه و نفخ از دم كرده تخم گشنيز استفاده شود.

براي سينوزيت ۵ گرم تخم گشنيز در ۳۰۰ سي‎سي آب جوشانده صاف نموده استنشاق نماييد.

جهت درمان ورم رگ بيضه گشنيز تازه + عسل + روغن زيتون مخلوط نموده به صورت ضماد بگذاريد.

 

خواص عرق گشنیز ضد حساسیت

خواص عرق گشنیز

عرق گشنیز از خواص فراوانی بهره مند می باشد . برخی از خواص عرق گشنیز به شرح زیر می باشند :

آشامیدن یک لیوان عرق گشنیز در طول روز فشار خون را کاهش می دهد . علاوه بر این نوشیدن عرق گشنیز پیش از خوردن غذا از بروز نفخ و سوء هاضمه پیشگیری نموده و برای جلوگیری از ناراحتی های معده نیز سودمند است .

عرق گشنیز ضد تشنج بوده و باعث شادی و نشاط می شود . افزون بر این از خاصیت مدر بودن و خواب آوری نیز بهره مند می باشد .

برای افزایش اشتها و تقویت نمودن قلب و روده آشامیدن عرق گشنیز سودمند می باشد . علاوه بر این عرق گشنیز مغز و کبد را تقویت نموده و در درمان سوزش زبان موثر است .

مصرف عرق گشنیز برای نیرومند ساختن حافظه مفید بوده و در درمان بیماری هایی مثل بواسیر , دیابت , اسید اوریک و خون ریزی داخلی موثر می باشد .

برای رفع خستگی و تقویت اعصاب توصیه می شود که روزانه دو فنجان عرق گشنیز در صبح و عصر بیاشامید

دیگر فواید

 

براي درمان اگزما آش آبغوره كه در آن گشنيز و برگ چغندر باشد مؤثر است.

براي تشنج ۵ گرم گشنيز در ۱۵۰ سي‎سي آب دم كرده به ۳ نوبت بنوشيد.

براي برطرف شدن خارش چشم يك قطره آب گشنيز با احتياط در چشم بچكانيد.

براي ديفتري آب گشنيز + آبغوره مخلوط كرده غرغره كنيد بهتر است بيمار حتماً نزد پزشك برود.

براي برفك دهان آب گشنيز را مزمزه كنيد.

براي مخملك آب گشنيز + آب هندوانه + شيرخشت مخلوط كرده سه روز اول روزي ۳ قاشق بخورند.

براي تورم زبان گشنيز را بجويد.

براي درمان خارش بدن، مقعد و رحم، آب گشنيز را با آرد به صورت ضماد بگذاريد.

براي درمان ضربان چشم و پرش پلك گشنيز را با شير دختر مخلوط كرده به صورت ضماد بگذاريد.

 

براي اختلال حواس كه با عصبانيت همراه باشد آب گشنيز + آب ليمو شيرين + كمي عرق كاسني صبح ناشتا يك ليوان ميل كنند.

براي تسكين درد صورت (نورالژي فاسيال): سر و صورت را با دم كرده تخم گشنيز بخور دهيد و ۵ گرم تخم گشنيز در ۱۵۰ سي‎سي آب دم كرده روزي ۳ استكان ميل شود.

كساني كه ديابت دارند روزي ۲ گرم تخم گشنيز را دم كرده هر ماه سه روز بيشتر ميل نشود.

 

براي درمان چين و چروك صورت ۱۰ گرم تخم گشنيز + ۱۰ گرم اسطوخودوس + ۱۵۰ سي‎سي آب را ۱۵ دقيقه دم كرده سپس صاف نموده وقتي سرد شد با چهار قاشق عسل مخلوط كرده و يك قاشق روغن زيتون به آن اضافه كرده به صورت ماسك بماليد.

براي درمان غلظت خون از جوشانده تخم گشنيز استفاده شود.

براي درمان برص از آش گشنيز با آبغوره استفاده شود.

آش گشنيز براي كهير مناسب است.

براي تسكين درد گوش و درد عصب صورت يك قاشق غذاخوري پودر تخم گشنيز را در يك ليوان آب بجوشانيد و گوش را بخور دهيد.

براي تقويت حافظه ۱۵ گرم تخم گشنيز و ۱۵ گرم تخم شنبليله را با هم كوبيده با عسل مخلوط كرده صبح به صبح يك قاشق ميل شود.

براي سردردي كه از حرارت بدن توليد شده باشد تخم گشنيز را كوبيده در سركه خيس كرده به سر بمالند.

براي درمان گوش درد و كري گشنيز خشك را جوشانده ۵ گرم در ۱۰۰ سي‎سي آب جوشانده هر ساعت يك قاشق به مدت ۳ روز ميل شود.

هورسان بازدید : 169 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 10:07 نظرات (0)

یک گیاه دارویی است که استفاده آن در امریکای شمالی و اروپا بسیار معمول است و به عنوان دارویی برای بهبود سرماخوردگی فروخته می‌شود.گیاهی است دو ساله یا بیشتر با قوام سخت که دارای ریشه ای منفرد با چندین شاخه فرعی می باشد .شاخه منفرد یا چند گانه ، با ارتفاع 10 تا 50 سانتی متر که برگهایی با اشکال خنجری تا بیضوی با حاشیه ای دندانه دار، بصورت متناوب بر روی آن قرار می گیرند.

 

تداخلات داروئی سرخارگل

 

در صورت مصرف توام با کتوکونازول در درمان بیماریهای قارچی ناحیه رحم موارد عود را به میزان زیادی افزایش می دهد.

 

مصرف در دوران بارداری

 

با توجه به عدم وجود مطالعات کافی با احتیاط مصرف گردد.

 

مصرف در دوران شیردهی

 

با توجه به عدم وجود مطالعات کافی با احتیاط مصرف گردد.

 

فواید دارویی و درمانی سرخارگل

 

با مصرف سرخارگل خواهید دید که خیلی زود بدنتان جان می‌گیرد و تقویت می‌شود.مانند زمان‌هایی که سرماخورده‌اید به مدت یک هفته هر روز چهار فنجان دمنوش سرخارگل مصرف کنید. همچنین می‌توانید 30 قطره از تنتور این گیاه را در یک لیوان آب بچکانید و هر روز 3 مرتبه میل کنید. برای تهیه‌ی دمنوش نیز نصف قاشق چای‌خوری ریشه‌ی گیاه سرخارگل را با 150 میلی‌لیتر آب به مدت 15 دقیقه دم کنید.

 

سرخارگل برای مقابله با التهاب مثانه

 

اگر دچار التهاب مثانه شده‌اید نیز می‌توانید به گیاه سرخارگل اعتماد کنید. این گیاه حاوی «آلکامیدهایی» است که برای مقابله با باکتری‌ها و قارچ‌ها موثر است.

 

توجه توجه: مصرف گیاه سرخارگل برای دیابتی‌ها، افرادی که بیماری‌های خود ایمنی مبتلا هستند و همچنین برای افراد آلرژیک توصیه نمی‌شود.

 

موارد منع مصرف و احتیاط در سرخارگل

 

در افرادی که سابقه حساسیت دارند مصرف نوع تزریقی ممنوع است .

در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بدلیل تحریک سیستم ایمنی و شعله ور شدن بیماری مصرف سرخارگل ممنوع است .

در بیماران ایدزی به دلیل افزایش میزان ترشح اینترفرون آلفا و فاکتور نکروز توموری آلفا علی الرغم افزایش گلبولهای سفید که برای این بیماران مفید می باشد ، به طور متناقضی منجر به افزایش وخامت بیماری می گردد و منع مصرف دارد .

 

در انتهای شاخه ها گل منفرد به رنگ بنفش مایل به صورتی قرار دارد .گیاه بومی آمریکای شمالی می باشد و در اروپا کشت می گردد.در ایران بصورت کاشته شده یافت می شود.پلی یین ، پلیوینیل ، روغن فرار ، رزین ، الکیلامید و هتروپلی ساکاریدها از ترکیبات اصلی می باشند.

 

اکیناسه یا سرخارگل: یک گیاه زمستانی تمام‌عیار

خواص سرخارگل

ضد عفونت : با اثر مستقیم و غیر مستقیم منجر به مسدود شدن مسیر متابولیسم ( سیستم هیالورونیک/ هیالورونیداز) گشته و بدین ترتیب رشد باکتری ها متوقف می گردد.

ضد التهاب : بدلیل وجود الکیلامید ها و پلی ساکاریدها اثر ضد التهابی موضعی دارد .

افزایش قوای ایمنی : با افزایش میزان گلبولهای سفید ، افزایش بلع عوامل خارجی ( فاگوسیتوز ) منجر به افزایش مقاومت بدن در برابر بیماریها می گردد .

اکیناسه یا سرخارگل: یک گیاه زمستانی تمام‌عیار

روش مصرف سرخارگل

 

به صورت دمنوش: یک قاشق چای‌خوری ریشه‌ی سرخارگل را در یک فنجان آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. هر روز قبل از سه وعده‌ی غذایی (صبح، ظهر، شب) یک فنجان از این محلول صاف شده را نوش جان کنید. این دوره را 7 تا 10 روز ادامه دهید.

 

گیاه سرخارگل برای مقابله با سرماخوردگی

 

شهرت اصلی این گیاه برای مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی است. اگر سرماخورده‌اید به جای اینکه دفترچه به دست روانه‌ی مطب دکتر شوید و کلی آنتی‌بیوتیک بی‌اثر نوش جان کنید به سراغ این گیاه بروید. حواستان باشد آنتی‌بیوتیک‌ها همه‌ی میکروب‌ها را می‌کشند حتی میکروب‌های مفید را که برای مقابله با سرماخوردگی لازم‌اند.این گیاه برای مقابله با بیماری‌های تنفسی فوق‌العاده است برای همین در رفع برونشیت هم موثر عمل می‌کند.

 

در بیماریهای خود ایمنی ( آرتریت روماتوئید ، لوپوس ) بدلیل تحریک سیستم ایمنی منجر به افزایش آسیب بیماری می گردد .

در فرم حاد و پیشرفته بیماری سل بدلیل مشابهت ترکیبات سرخارگل ( آرابینوگالاکتانی) با دیواره سلولی مایکوباکتریوم منجر به تضعیف پاسخهای گلبولهای سفید ( لنفوسیت ) می گردد و منع مصرف دارد .

در سرطانهای خون که با افزایش گلبولهای سفید خون تظاهر می کنند ، مصرف سرخارگل ممنوع است .

در مواردی که بصورت تزریقی استفاده می شود عوارضی کوتاه مدتی چون تب ، استفراغ و تهوع گردد.

در کلاژنوز بواسطه تحریک فیبروبلاست ها منع مصرف دارد.

مصرف بیشتر از 8 هفته بطور مداوم توصیه نمی گردد.

هورسان بازدید : 125 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 10:06 نظرات (0)

که در بعضی از استان‌های جنوبی مانند کرمان گل خشت نیز نامیده می‌شود[نیازمند منبع] (نام علمی: Carthamus tinctorius) بومی ایران است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می‌شود. گیاهی است یکساله که ارتفاع آن به حدود ۶۰ سانتیمتر می‌رسد. برگ‌های آن پهن، دندانه دار و بدون دمبرگ می‌باشد. رگبرگ‌ها در قسمت زیرین برگ کاملاً نمایان است. گلهای آن منفرد، لوله‌ای و به رنگ زرد مایل به قرمز است که در انتهای ساقه ظاهر می‌شود. میوه آن سفید و به صورت فندقه بوده که انتهائی آن دارای دسته‌ای تار نازک است.

 

و ارگر آن را داخل آش ماش يا آش نخود کرده بخورند براي اعتدال اخلاط مفيد است ومسهل بلغم خام و مواد سوخته مي باشد. اگر 40 گرم شيره آن را با قند و شکر سرخ و يا عسل بخورندبراي استسقاي عمومي يا خيز عمومي بدن مفيد است و اگر کمي نمک هندي نيز در آن بريزند اثرش در ازديا ترشح ادرار بيشتر مي شود(نمک هندي که دربازار به همين نام عرضه مي شود،در هندوستان از خاکستر برگ تعدادي از گياهان نظير کهار ،تربو توتون،موز نخود و...مي گيد مقدار خوراک 6-5 گرم است.)خوردن شير ه تخم گلرنگ که فلوس خيار شنبر در آن حل شده باشد براي کاهش تب بلغمي بسيار موثر است.اين دارو منضج يعني اعتدال دهنده اخلاط استو اخلاط منجمد را مي گدازدو اخلاط رقيق را غليظ مي کند .

 

به همين دليل اين دارو را نبايد بعد از شير گاو يا گوشفند خورد زيرا آن را منجمد و منعقد مي سازدو براي معده مضر است و از اين نظر بايد با انيسون و شيريني خورده شود. مقدار خوراک تخم گلرنگ 40-20 گرمو اسراف در خوردن ان مضر است و بايد کمتر از مقدار معينه براي خوراک خورده شود.جانشين ان از نظر خواص حبةالخضرا يا ميوه درخت بطم است.تخم گلرنگ را در شيسر مخلوط مي نمايند و مي خورند.معمولا در هر 500 گرم شير 40 گرم تخم گلرنگ مقشر داخل مي کنند و نصف ان را مي خورند تا عمل کند.روغن تخم گلرنگ از نظر خواص شبيه روغن گزنه است و کمي ضعيفتر از آن و همان طور شير را منعقد مي کند و به اصطلاح مي برد.و آب را جدا مي سازدو روغن نوع اهلي تابستاني ان مسهل خوبي است.

 

خواص بی نظیر و معجزه آسا گیاه دارویی گلرنگ( کاجیره یا کاغاله)

 

خواص بی نظیر و معجزه آسا گیاه دارویی گلرنگ( کاجیره یا کاغاله)

مشخصات ؛گلرنگ یا کاجیره یا کاغاله

گیاهی است یکساله،ارتفاع ان در حدود 65/0 متر کمی خاردار و منظره کلی ان بخصوصگلهایش شباهت با خارخسک دارد.برگهای آن بدون دمبرگ پهن و موجدار با دندانه های منتهی به خارهای ظریف است.رگبرگهادر سطح زیرین برگ برجسته و نمایان می باشد.گلهای ان منفرد در یک طبق کوچک لوله ای و زرد رنگ مایل به قرمز در انتهای شاخه گلدار ظاهرمی شود.میوه ان فندقه سفید رنگ که در قسمت بالای آن دسته ای تار نازک وجود دارد.

 

خواص و کاربرد گلرنگ

 

از گلهاي گلرنگ براي رنگين کردن غذا به جاي زعفران استفاده مي کنند و از روغن دانه ان نيز به عناون روغن نباتي مايع کم ضرر خيلي استقبال مي شود.در تمام مناطق شرقي آسيا از چين تا هندوستان و نواحي جنوب شرقي آسيا از گلهاي گلرنگ به عنوان داروي محرک ،مسکن و مسهل و معرق از جوشانده 20 گرم گل در هزار گرم آب يا به طور خيساندن در آب نيم گرم استفاده مي شود.به علاوه براي آن خاصيت قاعده آور و ضد ورم و تحليل برنده تومور قايل هستند.

 

در چين معمول است از اواخر فروردين تا خرداد ماه که گلرنگ دردوران شهور گل مي باشد،همين که گلها باز شدند و رنگ گلبرگ ها از نارنجي به قرمز تبديل شد ،گلبرگ ها چيده مي شود و اين کار با احتياط و دقت انجام ميگيرد که به تخمدان گل که به ميوه تبديل مي شود صدمه اي نرسد گلبرگهاي چيده شده رادر آفتاب ويادر سايه خشک ميکنند.خوردن گلبرگها گرم کننده است و براي تسريع جريان گردش خون کمک ميکند .

 

و براي زنهايي که عادت ماهيانه انها بدون دليل قطع شده است و يا زنهايي که جنين مرده در رحم دارند و يا در مورد آنهايي که ترشحات رحمي بعد از زايمان آنها ادامه دارد و همچنين براي بيماراني که خون قي مي کنند تجويز مي شود.در هندو چين از گلهاي گلرنگ به عنوان تونيک و براي مداواي فلج وعادت ماهيانه دردناک استفاده مي شود.دانه هاي گلرنگ ميلن و مسهل است و براي استسقا و اغما و فلجهاي ناگهاني حاصله از خونريزي مغزي يا آپوپلکسي به کار مي رود.

 

گلرنگ ،بومی مشرق زمین است و از نواحی عربستان برخاسته و پس زا آن به سایر مناطق دنیا منتشر شده است و امروزه در اغلب کشورها کاشته می شود و از نظر مصارف روغن آن و ماده رنگی گلهای ان مورد توجه است.تکثیر گلرنگ از طریق کاشت دانه آن صورت می گیرد.دانه ان را برای اینکه در جوانه زدن تسریع شود،قبل از کاشت 24 ساعت در آب می خیسانند و معمولا در ارقام مختلفه گلرنگ پس از5-4 ماه گیاه قابل بهره برداری میشود.این گیاه در خراسان ،تفرش تبریز و برخی مناطق دیگر می روید.

 

ترکيبات شيميايي گلرنگ

از نظر ترکيبات شيميايي درگلهاي گلرنگ دو ماده رنگي وجود دارد يکي ماده رنگي زرد که در آب حل مي شود وبا طريق ساده شستن مي توان ماده رنگي زرد ان را به دست آورد.ماده ديگر ماده اي است قرمز رنگ به نام کارتامين که درآب غير محلول است و در محلولهاي قليايي ضعيف حل مي شود،در الکل کم حل مي شود و در اتر خيلي کمتر حل مي شود.در ميوه اين گياه در حدود 30 درصد پروتئين و مقداري چربي ثابت خوراکي وجود دارد.مقدار چربي برحسب ارقام مختلف متفاوت است و بين 30-20 درصد فرق مي کند واز اين جهت گلرنگ از دانه هاي روغني نيز محسوب مي شود.

 

بررسي هاي ديگري نشان مي دهد که در گلهاي گلرنگ ماده رنگي زرد به نام سلافوريلوکارتامين و ايزوکاتامين وجود دارد.طبق نظر [روا]در آن چربي ثابت نيز وجود داردکه شامل لينولئيک اسيد،اولئيک اسيد،استاريک اسيد ،پالميتيک اسيد ،لينولينک اسيد و در آخر دو ماده رنگي به نام هاي کارتامين و کارتاميک اسيد مي باشد.

 

درميوه آن يک نوع آنزيم شبيه رنت و ماده رنگي خالص گلرنگ يافت مي شود.در دانه هاي آن روغن ثابتي وجود دارد که عمدتا شامل لينولئيک اسيدو يک گليسريد استو در تجزيه ديگري وجود ميريستي نيک اسيد،آراشيديک اسيد،لينگوسويک اسيد و لينولئيک اسيد در آن تاييد شده است.

 

 

از گلهاي خشک ان براي معالجه يرقان و از اب خيس کرده گلها براي شست و شوي چشم استفاده مي شود.قرطم يا تخم گلرنگ از نظر طبيعت طبق نظر حکماي طب سنتي ايران گرم و خشک است و داراي خاصيت مسهلي است.از نظر خواص معتقدند که ترکيبات مغذي ان خيلي کم است . مسهل است و بلغم رقيق و اخلاط سوخته را خارج مي کند و بادهارا تحليل مي برد. اگر 20 گرم از تخم گلرنگ را گرفته کوبيده و شيره ان را بگيرند و با شکر سرخ و يا عسل بخورند و يا 40 گرم آن را بکوبند و در 250 گرم آب بجوشانند و بمالند و صاف کرده و 40 گرم شکر سرخ در آن بريزند و بخورند.

 

به عنوان مسهل خوب عمل مي کند.اگر شيره تخم گلرنگ را گرفته با آبي که در آن انجير خيسانده باشند،مخلوط و با شکر و يا عسل بخورند سينه را پاک ميکند و آواز را صاف مي کند و براي اکثر بيماري هاي سينه اي سرد مفيد است.مقوي نيروي جنسي و زياد کننده اسپرمو درخشان کننده رنگ رخسار است،بادها و نفخ را تحليل مي دهد.

هورسان بازدید : 172 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 10:05 نظرات (0)

چای آویشن ( خواص چای آویشن) برای سلامتی انسان فواید زیادی دارد . گیاه آویشن فشار خون را بالا میبرد و اعصاب را تقویت می کند . برای رفع کولیتهای مزمن از گیاه آویشن و چای آویشن استفاده می شود . گیاه آویشن ادرار آور است و انگل و رطوبت بدن را از بین می برد .از خواص چای آویشن و گیاه آویشن اینست که صفرا از از بین برده و در درمان زکام موثر است . اشتها را افزایش میدهد. همچنین میتوانید از آویشن برای کاهش غلظت خون استفاده کنید . تقویت بینایی از دیگر وظایف گیاه آویشن است .

 

از فراورده‌هایی که به تأیید «نظارت بر امور دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» رسیده‌است می‌توان «شربت هانی تیم» و «شربت توسیان»، «قطره توسیگل»، «قطره توسیوین»، «قطره تیم آرتا» و «شربت تیمکس» «شربت تیمیان»، «شربت برونکوتیدی» و «شربت برنکوباریج» را نام برد. این فراورده‌ها، همگی ضد سرفه و خلط آور هستند و ایمنی مصرف آنها در دوران شیردهی و بارداری به اثبات نرسیده‌است.

 

آویشن عامل تصفیه کننده خوبی بوده و در درمان بی‌خوابی و امراض جهاز هاضمه مفید است. اگر ۵ تا ۱۰ گرم اویشن را در یک لیتر آبجوش دم کرده و با کمی عسل به بیماران مبتلا به تنگی نفس و کلیه و مثانه و درد مفاصل و سیاتیک و خونریزیهای رحم و ترشحات غیر طبیعی زنان بدهید در دفع بیماری آنها موثر واقع خواهد شد.

 

آویشن برای جلوگیری از ریزش مو نیز موثر است. ۲۰ گرم اویشن را در یک لیتر آب جوشانده شود و هرچند روز یک بار به سر مالیده شود. ضمناً در خوردن آویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز البومین در ادرار می‌شود.عصاره آویشن حاوی ماده‌ای به نام «تیمول» است که برای بیماری آسم مفید استاگر هر صبح، یک فنجان چای آویشن بنوشید پس از مدت کوتاهی شاهد اثرات شگفت‌انگیز آن خواهید بود.آویشن، گیاهی است، دارای رایحه تند و دلپذیر که به نحو شگفت‌انگیزی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها بکار می‌رود.

 

فواید مصرف چای آویشن در طول روز

آویشن در طب سنتی

در طب سنتی از این گیاه به عنوان ضد اسپاسم، رفع تنگی نفس و سرفه و بدگوارشی ودرمان سیاه سرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برای درمان نفخ و گرفتگی‌های عضلانی استفاده می‌شود.همچنین آویشن خواص ضد میکروبی و ضدانگلی وضد قارچی دارد و این به خاطر وجود ماده‌ای به نام تیمول است که اگر شما در خوردن ان زیاده روی کنید ممکن است مسموم شوید.

 

آویشن همچنین گرم و خشک و ضد سرفه است. این گیاه فصل بهار در کوههای زاگرس از جمله کوههای فریدونشهر و استان کردستان بخصوص کوههای شهرستان بیجار از جمله (کوه نسار، کوه حمزه عرب، کوه نقاره کوب و منطقه حفاظت شده بیجار) به وفور یافت می‌شود.آویشن خواص ضد میکروبی و ضدانگلی وضد قارچی دارد.

آویشن برای تسکین دردهای عادت ماهانه و افزایش ادرار و روند زایمان و نیز پیشگیری از سقط جنین کمک شایانی می‌کند و برای تسکین اعصاب، ‌اثر شگفت‌انگیزی دارد.این گیاه، در واقع کل اعضای بدن را می‌شوید و پاک می‌کند.اگرهرصبح یک فنجان چای آویشن بنوشید خیلی زود شاهد اثرات مثبت آن شامل راحتی بسیار در ناحیه شکم و سرفه نکردن بهنگام صبح و احساس سرزندگی و نیز بسیاری موارد دیگر خواهید بود.

 

فواید مصرف چای آویشن در طول روز

 

خواص عالی چای آویشن در وعده صبحانه

آویشن گیاه دارویی معروف و شناخته شده از تیره نعنا است که دارای خاصیت های فراوانی است. آویشن که بیشتر کاربرد دارویی دارد در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. آویشن در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد.آویشن درختچه‌ای کوتاه و پرشاخه است که برگهای نازک و متقابل دارد. دارای گل‌هایی سفید چتری و منفرد است.در روایات از آن به صعتر یاد شده است. گونه‌های مختلفی از آن در کوهستان‌های ایران بویژه در کوه پایه‌های شهرستان فریدونشهر و همچنین در شهرستان اقلید (با نام آویشن شیرازی می‌روید. در همدان به آن آزربه و در کوخرد هرمزگان به آن اَوشُه می‌گویند.

 

آویشن در طب سنتی ایران و اروپا، کاربرد دارویی دارد. این گیاه علفی و معطر، دارای خواص دارویی بسیاری است و از آن در صنایع غذایی (پیتزا، پاستا، ماهی، پنیر، لیکور، ذرت مکزیکی و...)، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می‌شود. قسمت‌های دارویی این گیاه، سرشاخه‌های آن و برگ خشک شده آن است. در قرون وسطی در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا از آویشن برای درمان سرفه، سوء هاضمه و از بین بردن انگل‌های روده استفاده وسیعی می‌کردند. آویشن خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارد. در بعضی کشورها مثل آمریکا دم کرده آویشن برای آرام کردن ریه و سرفه در مواقع سرماخوردگی، هنوز هم محبوبیت فراوانی دارد.

 

 

خواص چای آویشن

آویشن در طب نوین

استفاده امروزی و ثابت شده گیاه آویشن برای درمان آسم، سرفههای خشک مکرر، آمفیزم و برونشیت است. چای دم کرده آن را نیز برای درمان عفونت گوش میانی، نفخ و تهوع استفاده می‌کنند، عصاره آویشن حاوی ماده‌ای به نام «تیمول» است که برای بیماری آسم مفید است. حمام آویشن برای مبتلایان به دردهای عضلانی، مفصلی و روماتیسمی مفید است. ضماد آویشن برای نیش و گزیدگی حشرات موثر است. در بارداری کاربرداین گیاه ممنوع است اما در دوران شیردهی آزاد است.

 

خواص چای آویشن

 

روش مصرف آویشن

برای مصرف این گیاه، ۱ تا ۴ گرم پودر خشک گیاه را در یک لیوان آب جوش دم کرده (به مدت ۲۰ دقیقه) بریزید. پس از صاف کردن محلول را شیرین کرده و ۳ بار در روز مصرف شود.

 

در التهاب حنجره و لوزهها و برای درمان آفت به صورت غرغره کردن استفاده شود. برای این منظور، یک استکان از پودر گیاه را در چهار استکان آب جوش آهسته به مدت ۲۰ دقیقه جوشانیده و پس از صاف کردن، برای شست‌وشوی دهان استفاده شود.فراورده‌های دارویی گوناگون از این گیاه ساخته شده و به طور گسترده مورد مصرف بیماران قرار می‌گیرد.

هورسان بازدید : 158 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 10:04 نظرات (0)

سفت کننده پوستهای افتاده شده در اثر لاغری

ایجاد تمرکز در رشد عضلات در این اندامها ماندگاری پس از رسیدن به نتیجه دلخواه

🌟 مناسب برای انیستتوهای زیبایی و ماساژورهای صورت و بد 

روغن خراطین چاق کننده صورت های استخوانی

🌟 استعمال آن برای ورزشکاران پرورش اندام جهت سرعت رشد چگونه ژل تاخیری درست کنیم ؟ عضلات و حجم‌دهی بر یک یا چند عضله خاص

🌟 روغن خراطین حجم دهنده  برای گونه, لب, سینه, باسن, آلت تناسلی, واژن

🌟 روغن خراطین برای پر کردن جای جوش جای

رفع گودی و تیرگی زیر چشم

🌟 روغن خراطین از بین بردن خط اخم، خط خنده و خط پیشانی

🌟 مناسب تمامی سنین و انواع پوست خشک، معمولی، چرب و حساس

🌟 رفع چین چروک و شاداب کننده پوست

🌟 روغن خراطین حجم دهنده سفت کننده سینه‌ ، باسن و اندامهای دیگر است

🌟 افزایش حجم آلت تناسلی بانوان

🌟 افزایش حجم ( قطر و طول ) آلت تناسلی آقایان

🌟 محافظت کننده پوست صورت در برابر نور آفتاب ( ضد آفتاب طبیعی )

🌟 رفع لاغری‌های صورت ناشی از رژیمهای لاغری

🌟 ضد لک و کمرنگ کننده و در نتیجه از بین برنده لکهای پوستی

 برای گونه + روش استفاده صحیح

امروزه زیبایی ظاهری بسیار اهمیت دارد چرا که انسان ها زمان بسیار زیادی در کنار هم بودن سطری میکنند

 

روغن خراطین گونه قابل استفاده هست باعث حجم دهی برجستگی و بزرگ کردن گونه میشود

 

روش استفاده از روغن خراطین گونه

 

در ابتدا گونه خود را تمیز کنید اگر آرایش دارید پاک کنید از هرگونه چرب بودن آلودگی پاک کنید

 

سپس روغن خراطین را روی انگشت خود بریزید و به صورت دورانی روی گونه ماساژ دهید

 

نحوه ماساژ بسیار مهم میباشد !

 

برای حجم دهی و فرم مناسب گرفتن گونه خود به صورت ( مثل کشیدن دایره ) ماساژ دهید و بعد از چند بار ماساژ گونه خود ماساژ را تغییر دهید و به جای دورانی به سمت بالا ماساژ دهید و سپس بعد از چند بار به صورت افقی گونه خود را ماساژ دهید

 

نکات مهم استفاده برای گونه

 

برای کسب بهترین نتیجه روغن خراطین را حداکثر روزی ۲ بار با فاصله زمانی ۱۲ ساعت یک بار و حداقل روزی یک بار استفاده کنید

 

دوره مصرف را کامل کنید

 

برای ثبت سفارش این روغن با کیفیت و غلظت فوق العاده اقدام کنید !!

 

روغن خراطین غیر خوراکی ۱۰۰% خالص و اصل

 

نکته مهم : درصورت داشتن سوال و ابهام درباره ” روغن خراطین ” میتوانید از مشاوره رایگان ( تماس تلفنی + کانال تلگرام + مشاوره تلگرامی + واتساپ ) استفاده کنید.

 

ما با صبوری در کنار شما هستیم !!

 

آشنایی بیشتر با روغن خراطین اصل

نکته مهم : میزان حجم دهی بزرگ کردن نقاط مختلف کیفیت عروسک جنسی ماساژ دادن ( جذب صحیح روغن ) شما پس از استفاده از روغن خراطین دارد !

 

استفاده خراطین برای بانوان

 

روغن خراطین لب ، گونه ، صورت ، خط اخم ، خط لبخند ، برطرف کردن گودی زیر واژن مصنوعی چشم جای جوش سینه ، ران ها – باسن و انواع نقاط دیگر بدن قابل استفاده میباشد

 

استفاده خراطین برای آقایان 

 

عضله سازی (بدنسازان) ، طول و قطر آلت تناسلی قابل استفاده میباشد

 

این روغن برای لب + روش صحیح استفاده

همانطور که میدانید برای حجیم کردن لب چندین راه در پیش روی خود دارید

 

استفاده از روش های تبلیغانی ( استفاده از وسیله ای برای حجیم کردن لب که آلت مصنوعی خوب با کمی تفکر متوجه کیفیت این روش میشوید )

 

استفاده از روش های جالب استفاده از ادویه جات که واقعا کسی را ندیدم که نتیجه گرفته باشد جز اینکه انگیزه و زمان زیادی را از دست داده باشد

 

حال امیدواریم شما هم مثل دیگر عزیزان به ما اعتماد کنید تا به لطف خدا شما هم با تهیه استفاده صحیح روغن خراطین به نتایج دلخواه خود برسید

 

کیفیت و غلظت فوق العاده و بی نظیر !

 

روغن خراطین اصل بر روی تمامی اندامهای بدن خانمها و آقایان تاثیرگذار است. اما بیشترین توصیه ها در طب برای افزایش سایز سینه، باسن، لب، گونه ها اندام تناسلی ذکر شده است.

 

به دلیل اینکه این قسمتهای بدن بیشترین حساسیت جلب دیلدو توجه دارد بنابراین اکثر افراد، روغن خراطین را برای این خواصش خریداری میکنند.

 

همانطور که میدانید روغن خراطین باعث حجم دادن بزگ کردن عضلات میشود

 

نکته مهم : پس از رسیدن به حجم دلخواه خود استفاده را قطع کنید !

 

در همین ابتدا : اگر سوال و ابهامی در خصوص این روغن براتون ایجاد شد میتوانید علاوه بر تماس تلفنی به کانال تلگرام و مشاوره تلگرامی هم مراجعه کنید !!

 

 

تزریق ژل ( خوب طبیعتا دارای عوارض – هزینه زیاد – تغییر ژل در زیر پوست ” طبق تجربه افراد زیاد ” – مشخص بودن و کیر مصنوعی مصنوعی شدن لب – استفاده مداوم ” روشی دایمی نیست ! ” )

 

استفاده از روغن خراطین آرترینا ( علاوه بر معروفیت در بین مصرف کنندگان – تایید شده وزارت بهداشت میباشد 

 

سپس روغن خراطین را روی انگشت خود زده به صورت افقی روی لب خود چندین با بکشید

 

این کار ( روغن خراطین زدن به انگشت و ماساژ افقی روی لب ) را حداقل بار و حداکثر ۴ بار انجام دهید

 

روش صحیح استفاده از خراطین برای لب نکته های مهم برای استفاده صحیح از روغن خراطین لب

 

هر ۲۴ ساعت ۲ بار را برای حجم دهی و بزرگ کردن لب انجام دهید

 

با فاصله زمانی ۱۲ ساعت اسفاده کنید

 

برای زیبایی لب های خود هر بار حداقل ۵ دقیقه زمان بزارید

 

پس از رسیدن به حجم دلخواه فقط ۱ الی ۲ بار دیگر استفاده کنید تا نتیجه کامل کسب شود

 

نیازی به استفاده از وسیله و دستگاه نیست

 

برای نتیجه گرفتن یک عدد برای لب استفاده کنید ( نصف نیمه رها نکنید )

 

حتما طوری برنامه ریزی کنید که یک مرتبه قبل خواب استفاده کنید

 

اگر فاصله زمانی دقیقا ۱۲ ساعت به ۱۲ ساعت نشد ناراحت نشید ! انسان ربات نیست !

 

پس از هر بار استفاده از کمپرس سرد استفاده کنید (لب را خیس نکنید ! ) میتوانید یخ داخل نایلون بریزید و داخل حوله بزارید و حوله خشک و سرد را روی لب خود بزارید در ابتدا لب خود را تمیز کنید میتوانید از شوینده سبک مانند صابون استفاده کنید

هورسان بازدید : 342 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 9:59 نظرات (0)

بسفایج گیاهی علفی، همیشه سبز و دائمی است كه قسمت هوایی آن به30 سانتی متر می رسد. گیاه دارای ریزوم افقی به قطر متوسط یك سانتی متر می باشد كه از فلس های نازك خرمایی رنگ پوشیده شده است. 

 

در قسمت زیرین ریزوم ریشه های نازكی وجود دارد. برگ های بسفایج به طول تا25 سانتی متر، بیضی كشیده و نوك تیز هستند كه با بریدگی های متعدد به قطعاتی تقسیم می شوند. قطعات دو طرف برگ ها به صورت متناوب نسبت به هم روی دمبرگ اصلی قرار دارند. قطعات قسمت های بالایی برگ به تدریج كوچك تر می شوند.

 

2- تركیبات فنل و الكل بنزیلیك به تنهایی سمی هستند، ولی در ریزوم گیاه این اجسام با رزین مخلوط است و مخلوط آنها سمی نیست و اثر ضد كرم قابل توجهی را در ریزوم ایجاد می كند.

 

3- در سال های اخیر گلوكوزیدهایی از ریزوم بسفایج جدا و تشخیص داده شده كه مهم ترین آنها پلی پودین و سامامبائین می باشند. این مواد باعث ترشح صفرامی شوند و خاصیت صفرا آوری گیاه تا حد زیادی به آنها مربوط است.

 

4- تركیبات مهم دیگری، از جمله اكدیستروئیدها، از بسفایج جدا شده كه قبلاَ از حشرات جدا شده بود. این مواد خاصیت شبه هورمونی دارند و می توانند باعث تقویت ماهیچه های نعوظی شده و به منظور تقویت قوای جنسی مورد استفاده قرار گیرند. در حال حاضر فرآورده هایی با این عنوان تهیه می شود كه حاوی گیاهانی از جمله بسفایج است.

 

از دیگر استفاده های بسفایج در قدیم، می توان به درمان روماتیسم، به عنوان خلط آور و همچنین مسهل اشاره نمود. هندی های مقیم آمریكای شمالی ریزوم های بسفایج را برای كاهش سرفه های دردناك و گلو درد مصرف می كرده اند. حتی از ریزوم ها برای طعم دادن به غذاها نیز استفاده می شد. هندی ها بسفایج را به صورت چای برای تسكین درد معده،زخم گلو، سینه پهلو، كهیر و مرهم آن را برای رفع التهاب و ورم ها مورد استفاده قرار می دادند.

 

گیاه دارویی بسفایج (Polypodium vulgare)

 

فواید بسفایج از نظر طب سنتی

گیاه دارویی بسفایج (Polypodium vulgare)

۱. طبع آن گرم و خشک است.

 

۲٫ برای درمان لقوه مفید می‌باشد.

 

۳٫ برای درمان ورم کلیه مفید می‌باشد.

 

۴. برای رماتیسم به صورت ضماد استفاده شود.

 

۵. برای تصفیه خون مفید می‌باشد.

 

۶. برای نفخ می‌توان از بسفایج استفاده کرد.

 

۷. برای سرماخوردگی مفید می‌باشد.

 

۸. برای کبد مفید می‌باشد.

 

۹٫ برای طحال مفید می‌باشد.

 

۱۰. برای درمان نقرس می‌توان استفاده کرد.

 

۱۱. ضد بلغم و سودا است.

 

۱۲٫ برای سوءهاضمه مفید می‌باشد.

 

۱۳٫ برای رگ به رگ شدن به صورت ضماد استفاده گردد.

 

۱۴. برای آسم و تنگی نفس مفید می‌باشد.

 

۱۵. دل دردهای کهنه را از بین می‌برد.

 

5- در مقالات جدید از استفاده های قدیم بسفایج به اثرات زیر اشاره شده است:

 

جوشانده ریشه های تازه بسفایج و یا پودر آن برای مالیخولیا و دردهای روماتیسمی (تورم مفاصل)، یرقان، تصفیه خون، استسقا و همراه با گل پنیرك برای رفع سفتی طحال، درد پهلو و كولیك مورد استفاده قرار می گرفت. عرق ریزوم و برگ های بسفایج در قدیم برای رفع تب و لرز توصیه می شده است. همچنین ریزوم تازه یا خشك را مخلوط با عسل برای درمان پولیپ بینی،با قرار دادن آن در بینی به كار می بردند.

 

خواص داروئی و درمانی بسفایج

 

هاگینه های برگ بر روی قطعات دو طرف برگ و به موازات رگبرگ اصلی هر قطعه قرار می گیرند. قسمت دارویی گیاه ریزوم ها هستند كه آنها را از زیر خاك بیرون آورده و پس از خشك كردن استفاده می كنند. ریزوم های خشك شده به صورت قطعاتی با رنگ قرمز متمایل به قهوه ای كه بر روی آنها برجستگی، گره ها و خارهای كوچكی وجود دارد، مربوط به بقایای برگ وریشه ها می باشند. طعم ریزوم ها در گیاه تازه ملایم و شیرین است وبه تدریج گس و نا مطبوع می شود.

 

بوی ریزوم خشك شده نا مطلوب است. بسفایج به حالت خودرو بیشتر در مناطق جنگلی و مرطوب می روید. مناطق رویش آن در جهان،شامل آفریقا،اروپا، كانادا، آمریكا،تركیه، شرق آسیا و ایران می باشد. این گیاه در اكثر مناطق شمالی ایران منتشر است.

 

گیاه دارویی بسفایج (Polypodium vulgare)

تاریخچه بسفایج

 

 

بسفایج به عنوان یك گیاه دارویی از زمان باستان در میان ملل مختلف مورد استفاده بوده است. دیوسكورید در قرن اول میلادی بسفایج را برای درمان ترك دست ها، زخم بین انگشتان و به عنوان خلط آور توصیه كرده است. در طب قدیم از بسفایج جهت درمان مشكلات تنفسی و به خصوص بهبود سرفه و همچنین در سرما خوردگی استفاده می كردند و در دارونامه های كشورهای مختلف حتی تا قرن بیستم ثبت شده و مصرف آن معمول بوده است.

 

۱۶. صفرا آور می‌باشد جوشانده ریشه آن مفید است.

 

۱۷. برای درمان بواسیر ۲ گرم بسفایج و ۱۰ دانه عناب را در ۲۰۰ سی‌سی آب جوشانده به مدت ۱۵ روز میل شود.

 

۱۸. برای صرع و دل درد مفید است.

 

۱۹٫ برای سرفه و برونشیت: بسفایج، انیسون و شیرین بیان از هر کدام ۲ گرم را در ۲۰۰ سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده و میل شود.

 

۲۰. برای کولیت (قلنج) مفید است.

 

۲۱. برای مالیخولیا ۲ گرم بسفایج و ۲ گرم مغز فلوس تا یک هفته میل شود.

 

۲۲٫ برای جذام مانند شماره ۲۱ استفاده شود.

 

۲۳٫ خوردن بسفایج باعث سقط جنین می‌شود.

 

۲۴. خلط آور است.

 

۲۵. برای ورم مثانه مفید می‌باشد.

 

۲۶. ضد انگل است ۴ گرم در روز به صورت دمکرده میل شود.

 

در مخزن الادویه راجع به بسفایج چنین آمده است:

 

ریشه ای است مایل به سیاهی و باریك و شبیه به هزار پا و گره دار و از هر گرهی ریشه های باریك برآمده و بهترین آن دارای طعم قرنفل و كلفت با كمی شیرینی و گس است و چون بشكنند، رنگ درون آن سبز مغز پسته ای باشد و هر چند كهنه شود، روی سرخی و سیاهی آورد. طبیعت آن گرم و خشك است. دارای خاصیت مسهل و دافع خلط و ضد نفخ می باشد. در درمان قولنج، جذام، مشكلات مفاصل، تنقیه امعا، مشكلات سوء هاضمه، رفع سرفه و آسم مؤثر است. آشامیدن آب پخته آن با ماءالشعیر یا آب وعسل جهت رفع قولنج و نفخ و دفع خلط مفید است. ضماد آن برای رفع درد عصب و شقاق بین انگشتان نافع است.

 

گیاه دارویی بسفایج (Polypodium vulgare)

 

نكات قابل توجه بسفایج

1- در گزارش های قدیمی از ماده ای به نام گلی سریزین در ریزوم بسفایج نام برده شده؛ ولی در تحقیقات اخیر این جسم شناسایی نشده است.

 

۲۷. مسهل می‌باشد.

 

۲۸. برای یرقان مفید می‌باشد.

 

۲۹٫ برای درمان زخم‌های میان انگشتان دست و پا ضماد بسفایج را بگذارید.

 

۳۰. دمکرده بسفایج فشار خون را پائین می‌آورد.

 

۳۱. برای درمان ترک پوست بسفایج را غلیظ بجوشانید و با آب آن پوست را بشوئید.

 

۳۲٫ برای درمان سردی و درد معده ۲ گرم بسفایج و ۲ گرم سنبل‌الطیب را دم‌کرده میل شود.

 

۳۳٫ دمکرده بسفایج از بین برنده عفونت کلیه و مثانه می‌باشد.

 

۳۴. برای درمان جوش‌های غرور جوانی بادیان، بسفایج و آویشن شیرازی از هر کدام ۵ گرم را در ۳۰۰ سی‌سی آب جوشانده به ۳ نوبت به مدت ۱۵ روز میل شود خانم‌ها بعد از پاک شدن به مدت ۱۲ روز استفاده کنند.

 

۳۵. برای رفع رطوبات منجمد در معده بسفایج و هل باد از هر کدام ۵ گرم را در ۲۰۰ سی‌سی آب‌ جوشانده صبح میل شود.

 

گیاه دارویی بسفایج (Polypodium vulgare)

 

عوارض جانبی بسفایج

 

تا كنون گزارشی از عوارض جانبی این گیاه در حد مصرف دارویی ارائه نشده است. بعضی از گونه های دیگر آن دارای مواد كارسینوژن(سرطان زا) می باشند كه باید دقت كرد اشتباه مصرف نشوند. تعدادی از بسفایج ها حاوی آنزیم تیامیناز هستند كه می توان ویتامینB1را تجزیه كند. البته در حد مصرف دارویی و معمولی عارضه ای ایجاد نمی شود، ولی در مصارف زیاد، مقداری از این ویتامین در بدن تجزیه می شود. خوشبختانه این آنزیم با خشك كردن گیاه و در اثر حرارت از بین می رود؛ بنا براین مصرف خشك شده و یا پخته آن مشكلی ایجاد نمی كند.

 

گیاه دارویی بسفایج (Polypodium vulgare)

 

ابن سینا در كتاب قانون راجع به گیاه بسفایج چنین گفته است:

 

بسپایك عبارت از چوبی است باریك، خاكی رنگ، گره دار و كمی به سیاهی و سرخی می زند یا مایل به سبز است. شاخه هایی دارد شبیه كرم هایی كه پاهای دراز دارند. مزه اش تا اندازه ای شیرین و گس است. بهترین نوع آن كلفتی اش به اندازه انگشت كوچك و رنگ مایل به سرخی است. نوع زرد پرمایه و شاداب و ترد كه كمی تلخی و گوارایی همراه گسی دارد و مزه اش به میخك شباهتی دارد، خوب است. طبیعت آن گرم و خشك و بی نهایت خشكاننده است. ضد نفخ و از بین برنده رطوبت است. ضماد آن در درد عصب سودمند است. شكم را روان می كند و بلغم را بیرون می راند.

هورسان بازدید : 49 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 9:57 نظرات (0)

چریش یک درخت بزرگ و همیشه سبز است که در داروسازی کاربرد فراوانی داشته و به عنوان حشره کش نیز استفاده می شود. دانه، روغن دانه، برگ و پوست چریش خواص درمانی دارند و در شرایط گوناگونی مثل گال، پسوریازیس، مالاریا، دیابت و اضطراب مورد استفاده قرار می گیرند.

 

خواص شفا بخش چریش

 

هر بوته گياه چریش چندين برگ دارد كه مانند سبزي تره قسمت انتهايي آن در غلافي سفيدرنگ پيچيده شده‌ است .گياه چريش در فصل بهار در همه سبزی فروشی ها عرضه مي شود مردم خراسان شمالی بخصوص روستاييان با استفاده از اين گياه آشي موسوم به آش چريش و ناني به نام نان چريشي درست مي‌كنند .

 

استفاده روزانه ساقه آن در تمیز کردن دندان به کار می رود. چریش دندان ها را سفید و محکم می کند و از ناراحتی لثه، دندان درد، بوی بد و عفونت دندان جلوگیری می کند.

قرار دادن پودر و یا روغن این گیاه روی زخم باعث بهبود سریع آن می شود.

روغن این گیاه از سفید شدن، ریزش و شوره سر جلوگیری می کند.

روغن آن برای ماساژ دادن و برطرف کردن درد عضلات، نقرس، آرتریت روماتوئید، استئو آرتریت موثر است.

مصرف خوراکی آن، یبوست را درمان و سوءهاضمه را رفع می کند.

مصرف خوراکی این گیاه با از بین بردن کرم های روده به عملکرد سالم آن کمک می کند.

این گیاه توانایی تقویت سیستم ایمنی بدن را دارد و هر نوع بیماری که باعث ضعیف شدن بدن می شود را از بین می برد.

فواید چریش

 

سایر کاربردها

 

کارشناسان با تاکید بر اینکه هنگام برداشت، فقط باید برگ این گیاه جدا شده و از ریشه کندن آن خودداری شود زیرا قطع گیاه چریش از ریشه موجب کاهش پراکنش آن می‌شود.در فصل بهار در خراسان شمالی نزدیک به 50 نوع گیاه خوراکی و دارویی برداشت می شود.

 

فواید چریش

فواید دارویی و درمانی چریش در طب سنتی

خواص ضدسرطانی چریش

چریش از خواص دارویی افسانه‌ای بسیاری برخوردار است اما یکی از مهم‌ترینِ آنها از بین بردن سلول‌های سرطانیست. در بدن همه ما سلول‌های سرطانی وجود دارد، اما این سلول‌ها به طور طبیعی، بی‌نظم و سازماندهی نشده هستند. اما اگر خودتان شرایط خاصی را در بدنتان فراهم کنید، آنها مجال سازماندهی می‌‌یابند. جهش از یک خطای جزئی به یک جنایت سازمان‌یافته و بروز فاجعه‌ای عظیم. مادامی که این سلول‌ها بی‌هدف این‌طرف و آن‌طرف می‌چرخند، مشکلی پیش نمی‌آید.

 

اما به محض اینکه همه یک‌جا جمع می‌شوند، فاجعه‌ای به وقوع می‌پیوندد. مصرف روزانه مقدارکمی چریش، تعداد سلول‌های سرطانی را از حد نصاب کمتر نگه می‌دارد، بنابراین امکان تجمع و حمله به دستگاه‌های مختلف بدن برایشان فراهم نخواهد شد.

 

خواص ضدباکتریایی چریش

دنیا لبریز از باکتریست. بدن نیز همین‌طور مملو از باکتریست. در وجود شما موجودات میکروارگانیسم فراوانی زندگی می‌کنند که ورای تصور شماست. بدون آنها امکان هضم هیچ چیزی برای شما وجود ندارد، در حقیقت امکان حیات شما نیز وجود نخواهد داشت. اکثر باکتری‌ها مفیدند اما برخی از آنها دردسر سازند. بدن شما به طور مداوم در حال صرف انرژی برای کنترل آنهاست. اگر میزان باکتری‌های مضر افزایش یابد، احساس ضعف می‌کنید زیرا سیستم دفاعی بدن مجبور به صرف انرژی مضاعف برای مقابله با آنها خواهد شد.

 

با مصرف خوراکی و موضعی چریش می‌توانید باکتری‌ها را کنترل کرده، زمینه رشد فزاینده آنها را از بین ببرید و بدین ترتیب مجبور نیستید تا انرژی بدن را صرف مقابله با آنها نمائید. اگر روزانه میزان معینی چریش مصرف نمائید، باکتری‌های مضر روده‌ای را نابود خواهد کرد و به طور کلی روده شما پاک و عاری از هرگونه عفونت خواهد ماند.

 

همچنین اگر در نقاط خاصی از بدن بوی نامطبوعی به مشام می‌رسد، بدین معناست که میزان فعالیت باکتری‌ها در آن نقطه زیاد است. تقریبا همه به نوعی متحمل مشکلات پوستی خفیفی هستند. اگر مقداری برگ چریش را پیش از استحمام روی پوست خود مالیده و اجازه دهید تا مدتی باقی مانده و خشک شود و سپس با آب بشوئید، نقش پاک‌کننده ضدباکتریایی خوبی را برایتان ایفا خواهد کرد.

 

استفاده از چریش به صورت داخلی در موارد عفونت باکتریایی، قارچی و ویروسی، واکنش های آلرژیک مثل آسم، دیابت، مشکلات گوارشی مانند زخم معده و اختلالات کبدی مرسوم است. این داروی قوی و مؤثر معمولا بی خطر به نظر می رسد ولی بهتر است که برای مصرف داخلی آن بعد از مشورت با یک پزشک گیاهی اقدام نمایید. چریش اثر ضدبارداری و پیشگیری از آن را دارد و زنانی که قصد باردار شدن را دارند باید از مصرف آن اجتناب کنند.

 

خواص دارویی و درمانی گیاه چریش Azadirachta indica

 

آش چريشي مخلوطي از حبوبات، بلغور و گياه چريش است و نان چريشي نيز با استفاده از خمير، زردچوبه، سيب زميني، پياز، روغن حيواني و گياه چريش در تنور پخته مي‌شود .گياه چريش در خراسان شمالي به لحاظ شرايط اقليمي آن بخصوص در مناطق شمالي در منطقه گلول شيروان، راز و جرگلان، ارتفاعات اسدلي و كوه شاه جهان اسفراين، سالوك، كوه بهار، قزلق و شوقان جاجرم و مناطقي از شهرستان مانه و سملقان مي‌رويد .

 

كارشناسان منابع طبيعي خراسان شمالي، برای جلوگیری از تخریب مراتع و پیشگیری از نابودی این گیاه ، آموزش بهره‌برداران در شناسايي گونه‌هاي قابل بهره برداري، زمان گلدهي، زمان رسيدگي و بهترين زمان برداشت ريشه‌ها را حايز اهميت مي دانند .

 

ريشه‌هاي غده‌اي برخي از اين گونه‌ها چسبناك بوده كه موارد استفاده از آن در مناطق مختلفي از جمله ايران، تركمنستان و افغانستان به عنوان چسب طبيعي مشاهده شده است.این گیاه علاوه بر مصرف خوراکی اش قابلیت دارویی نیز دارد .علاوه بر مصرف دارویی آن به‌تنهایی و یا در ترکیب با سایر گیاهان ارزش آن مضاعف می‌شود و در طب سنتی برای مداوای عوارض لکه‌های پوستی، اگزما، شکستگی اعضای بدن و جلوگیری ‌از ریزش مو و تقویت پیازمو نیز کاربرد دارد .

 

شیوه دیگری از کاربرد موضعی چریش

چند برگ چریش را به مدت یک شب در آب خیس کنید و صبح با این آب استحمام کنید. اگر بدن خود را با آب چریش بشوئید، پوستی پاک و درخشان برایتان به ارمغان می‌آورد.

 

خواص چریش برای مرتاض‌های سادانا

مهم‌تر از همه موارد بالا، خواص گرمابخشی چریش به بدن است. تولید گرما در بدن کمک شایانی به تولید نیروی مضاعفی در قالب انرژی می‌کند. طبیعت‌های مختلفی می‌تواند بر بدن غالب شود که دو مورد از آنها در اصطلاح سنتی sheeta و ushna خوانده می‌شود. نزدیک‌ترین واژه به "شیتا" در زبان انگلیسی "سرما" می‌باشد اما معادل کامل آن نیست.

 

در این موارد فقط کافیست آب بیشتری بنوشید. اگر نوشیدن آب به تنهایی برای کاهش دمای بدن کفایت نکرد، یک برش کوچک لیمو یا کمی آب لیمو به آب مصرفی خود اضافه نمائید و اگر باز هم مثمر ثمر نبود، آب gourd بنوشید که از خواص خنک‌کنندگی برخوردار است. گزینه‌ دیگر مصرف روغن کرچک است. اگر مقدار کمی از آن را به داخل ناف، اطراف چاکرای قلب، چال گردن و پشت گوش خود بمالید، بی‌درنگ احساس خنکی خواهید کرد.

 

فواید چریش

 

درقسمت های مورد استفاده: پوست، برگ، دانه، شاخه های جوان

 

اثرات مهم: ضدباکتری، ضد قارچ، ضد التهاب، پاک کننده خون، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، کاهنده قند خون، ضدخارش

بیماری های پوستی: رایج ترین استفاده از چریش در کشورهای غربی، به صورت روغنی است که می تواند درد و جوشهای دردناک و همراه با خارش را درمان کند. این گیاه را می توان برای التهابات پوستی مثل اگزما و پسوریازیس و همچنین برای درمان شپش سر، گال و مشکلات قارچی مانند کچلی موضعی به کار بست. روغن آن نیز به عنوان یک ضماد برای بیرون کشیدن سموم از محل جوشهای پوستی کاربرد دارد.

پوست درخت این گیاه در کاهش تب مفید است.

گل آن برای رفع اختلالات روده ای استفاده می شود.

 

اگر طبیعت بدن شما به شیتا متمایل باشد، میزان ترشحات مخاطی در بدن شما افزایش می‌یابد. ترشحات مخاطی بیشِ از حد، زمینه‌ساز بیماری‌های عدیده‌ای از جمله سرماخوردگی متعارف و سینوزیت تا مشکلات فراوان دیگری در دستگاه‌های مختلف بدن می‌گردد.برای یک هاتایوگی، مصرف چریش بسیار مهم است زیرا بدن آنها را تا حدودی به طبیعت اوشنا سوق می‌دهد. اوشنا به معنای سوختگیری می‌باشد. برای سادهاکا که در عوالم ناشناخته سیر می‌کنند، همراه داشتن کمی سوخت اضافه برای مواقعی که دستگاه‌های بدن به انرژی بیشتری نیاز پیدا کردند، قابل اطمینان‌تر است.

 

ضروریست که شعله آتش را کمی افروخته‌تر از حد معمول نگه دارید. هنگامی که بر بدن طبیعت شیتا غالب شود، توانایی انجام فعالیت زیاد از فرد گرفته می‌شود. اما اگر بدن خود را به سوی طبیعت اوشنا سوق دهید، حتی اگر سیاحت کرده و با هر چیزی روبرو شوید این آتش مضاعف همواره مشتعل خواهد ماند و از عهده نفوذ عوامل خارجی برخواهد آمد. چریش در این مسیر نقش پشتیبانی قدرتمند را ایفا می‌کند.

 

فواید چریش

 

 

نکاتی که باید مد نظر داشته باشید

مد نظر داشته باشید، در صورت مصرف بیش از حد، چریش موجب نابودی نطفه می‌گردد. خانم‌های باردار در چهار تا پنج ماه اول بارداری که جنین در حال رشد است نباید چریش مصرف کنند. چریش صدمه‌ای به تخمدان وارد نمی‌کند اما دمای مضاعفی در آن ناحیه ایجاد می‌کند و درهنگام بارداری که دمای بدن به طور طبیعی بالاست، این گرمای مضاعف ممکن است باعث از بین رفتن نطفه گردد.

 

خانم‌هایی که قصد باردار شدن دارند نباید چریش مصرف کنید زیرا موجب گرمای مضاعف شده و این امر تهدیدی مشابه با یک جسم خارجی برای جنین محسوب می‌شود.اگر دمای بدن بالا رود تغییرات خاصی در دستگاه‌های بدن رخ می‌دهد، که زنان بیش از مردان متوجه این موضوع خواهند شد. بعد از آغاز مصرف روزانه چریش، فواصل چرخه قاعدگی برخی از خانم‌ها کوتاه‌تر می‌شود.

هورسان بازدید : 59 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 9:55 نظرات (0)

در كتاب هاى قدیم از علف مرغ به نام هاى ثیل – ابریق اوتى – عرق النجیل – خومه – فرز – فرزد – مرج و سبزه چمن یاد شده است ولی در خارج از ایران به علف مرغ « شین دان » یعنى « دندان سگ » میگویند .این علف معمولا در مناطق متعدله از جمله ایران در كنار جوی ها و زمینهاى نمناك میروید و تولید چمن میكند و لازم به ذکر است که از چمنهای اصیل ایرانی نیز به شمار میرود.

 

7- تقویت کننده ی دستگاه دفع ادرار.

 

8- معالج قولنج کبدی ، سنگ کلیه و مثانه ، نقرس ، یرقان و نیز سنگهای صفراوی.

 

9- مفید به فایده برای پیچش شکم ، زخم ها ، التهابات مثانه ، سختی ادرار و خرد کردن سنگهای داخلی.

 

10- ضماد ساقه زیرزمینى علف مرغ جهت التیام زخمهاى تازه و ورمهاى گرم و جلوگیرى از آبریزش بینی.

 

11- بذر این گیاه پیشاب آور بوده و از قى و اسهال جلوگیرى مى کند و براى سنگهاى داخلى و التیام زخم ها و رفع التهابات نافع.

 

12- حساسیت هاى مزمن و اختلالات هاضمه و امراض جلدى با نوشیدن جوشانده ى این گیاه برطرف مى شوند.

 

13- شیره و ساقه و برگ تازه علف مرغ ، خاصیت نرم کننده دارد و سرفه هاى پى در پى را معالجه میکند.

 

14- سى گرم از ساقه زیرزمینى خشک آن در یک لیتر آب و هشت گرم ریشه شیرین بیان و مقدارى پوست لیمو براى کلیه اختلالات معده ، یبوست و نفخ مفید است .

 

 گل‌ها و میوه‌های گیاه علف مرغ بر روی‌ یک‌ محور زیگزاگ‌ شکاف دار و در داخل‌ یک‌ غلاف‌ مسطح‌ و شل‌ محصور شده‌ است. گل‌های ‌‌ آن‌ در فاصله‌ی خرداد و تیر ظاهر می‌شوند. طعم‌ ریزوم‌ آن‌ کمی‌ شیرین‌ میباشد.

 

طبق اطلاعات بدست امده در خواص گیاه مرغ یا خواص علف مرغ یا خواص مـَرغ آمده است که این گیاه دارای‌ قند، اینوزیت‌ و تری‌تیسین‌ Rriticin که‌ از هیدرولیز آن‌ لولز و املاح ‌پتاسیم‌ به دست‌ می‌آید میباشد. همچنین علف مرغ دارای املاح‌ پتاسیم، مقدار کمی‌ اسانس، خواصّ‌ آنتی‌بیوتیکی، و ریزوم‌ آن‌ حاوی‌ لعاب، مانیتول ‌Manitol و ایززیتول‌ (Inositol) و دکستروز (Dextrose) است که فواید زیادی برای انسان دارد.

 

قسمت‌ مورد استفاده‌ی‌ گیاه‌ مَرغ‌ ریزوم و ساقه‌های‌ زیرزمینی‌ که‌ غلط‌ ریشه‌ خوانده‌ می‌ شود و نیز برگ‌ و ساقه‌های‌ جوان‌ که‌ در بهار یا پاییز جمع‌آوری‌ شده‌ و پس‌ از شستشوی‌ دقیق‌ ریزوم‌ها در سایه‌ خشکانده‌ می‌شود.از خواص گیاه مرغ یا خواص علف مرغ یا خواص مـَرغ میتوان به خواصّ‌ مدر بودن ، قابض بودن ، ضدّ عفونی‌ کننده‌ ادراری، مُعرّق بودن، تصفیه‌ کردن خون، نرم‌ کنندگی ، تب‌ بر، آنتی‌بیوتیک‌ و ضدّ میکرب‌ اشاره کرد.

 

از دیگر خواص گیاه مرغ یا خواص علف مرغ یا خواص مـَرغ میتوان به درمان التهاب‌ در دستگاه‌ هضم‌ و مجاری‌ ادرار، انسداد مجاری کبد و طحال، قولنج‌های‌ کبدی، یرقان، سنگ‌ کلیه، نقرس، رماتیسم، آب‌ آوردن ‌نسوج، بواسیر، بیماری‌های مزمن‌ پوست، تنظیم‌ ترشّحات‌ غدد داخلی، سنگ‌های‌ صفراوی‌ و بیماری‌های سیستم‌ لنفاتیک‌ و گانگلیون‌ها، رفع‌ دل‌ پیچه، زخم‌های‌ مثانه‌ و سخت‌ و قطره‌قطره‌ ادرار کردن‌ و .. اشاره کرد.

 

فواید علف مرغ(گیاهی دارویی)

 

سرعت انتشار علف مرغ زیاد است و گلهاى آن در فاصله ی خرداد و تیرماه ظاهر مى شوند و سبز رنگ بوده و به شكل سنبله مى باشند .ساقه ی زیرزمینی این گیاه ( که کمی شیرین ، تند و گس است و به غلط یرخی آنرا ریشه میدانند ) مهمترین بخش آن است که برای مصارف دارویی ( منجمله سنگ مثانه و ... ) از آن استفاده میشود .

 

خواص گیاه مرغ یا علف مرغ یا مـَرغ چیست ؟

 

خواص گیاه مرغ

گیاه مرغ یا علف مرغ یا مـَرغ یکی از گیاهان دارویی است که خواص بسیار زیادی دارد و در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها از ان استفاده می شود. در این بخش از اسان طب قصد داریم درباره خواص گیاه مرغ یا علف مرغ یا مـَرغ اطلاعاتی را در اختیارتان بگذاریم. امیدواریم از مطالعه این مطالب بهره کافی را ببرید.

 

 

نام علمی: Agropyron repens (L.) Beauv .

از خانواده‌ی گندمیان‌ Graminaceae

نام انگلیسی: ‌Couchgrass, Twitch _ grass , Quick _ Grass

نام‌های‌ رایج‌ گیاه مرغ یا علف مرغ یا مـَرغ نجم، ثیل، بید گیاه، ثیل‌ صغیر، کرک‌ جرواش‌ (مازندران)، علف‌ قی‌

مَرغ‌ گیاه‌ علفی‌ پایا میباشد که‌ دارای‌ ریزوم‌ های‌ سفید مایل‌ به‌ زرد به ‌قطر 3 ـ 1 میلی‌متر با دسته‌ های‌ باریک‌ و ریشه‌ چه‌ های‌ کوچک‌ است. ساقه‌ گیاه مرغ همیشه ‌عمودی‌ و معمولاً بدون‌ کرک‌ میباشد.رنگ‌ برگ‌ های گیاه مرغ سبز رنگ‌ یا مایل‌ به‌ کبود و به ‌ندرت ‌پهن‌تر از 15 میلی‌ متر هست.

 

 

تکثیر از طریق بذر و ریزوم صورت می گیرد. وقتی بذر جوانه زد و گیاه در زمین مستقر گردید، ریزومها می توانند در خاکهای سخت و در بین ریشه سایر گیاهان رشد کرده و گیاهان جدیدی را تولید کنند.

 

دمای پایین و طول روز بلند باعث افزایش رشد ریزوم می شود. هر گیاه به طور متوسط 40 تا 60 بذر در هر ساقه تولید می کند.از آنجاییکه دز مصرف این گیاه برای کودکان تعیین نشده است، نباید برای کودکان مورد استفاده قرار گیرد. افرادی که به هر یک از گیاهان خانواده گندمیان حساسیت دارند از این گیاه نیز نباید استفاده کنند. از آنجاییکه این گیاه به شدت مدر است، نباید بیش از اندازه مصرف شود زیرا باعث برخی اختلالات از جمله کاهش پتاسیم می شود.

 

افرادی که به علت اختلالات کلیوی و یا قلبی دچار آماس و تورم هستند نباید از مرغ استفاده کنند. در دوران بارداری و شیردهی نباید از این گیاه استفاده کرد. این گیاه می تواند سبب افزایش فشار خون شود به همین دلیل با داروهای افزایش دهنده فشار خون تداخل دارویی دارد. از سویی دیگر، مرغ مدر بوده و با داروهای مدر دیگر نیز تداخل داشته و سبب تشدید اثرات این داروها می شود.

 

خواص گیاه مرغ یا علف مرغ یا مـَرغ چیست ؟

 

فواید بی نظیر علف مرغ بر سلامت

1- زیادکننده ی ادرار که منجر به دفع سموم بیشتری از بدن میشود.

 

2- تصفیه کننده ی خون.

 

3- تقویت کننده ی قلب.

 

4- زیاد کننده ی عرق.

 

5- نرم کننده ی پوست.

 

6- رفع کننده ی خشکی زبان.

 

مرغ گونه ای چندساله بوده که به عنوان علوفه، گیاهی دارویی و بیابان زدایی کاربرد دارد. ریشه های این گیاه رشد سریعی داشته و باعث می شود این گیاه به سرعت پراکنده شود.مرغ برگهایی کرکدار و پهن و گلهایی خوشه ای دارد. هر گل آذین بین 3 تا 8 گل دارد. دوره گلدهی از تیر تا شهریور است. طول ساقه بین 40 تا 150 سانتیمتر است. مرغ ریشک نداشته و یا گاهی ریشکهای بسیار کوتاهی دارد.میوه مرغ مسطح، شیاردار و دارای کرک در قسمت نوک است.

 

مرغ در هر نوع خاکی می تواند رشد کند. در خاکهای حاصلخیز و غنی از نیتروژن رشد آن سریعتر می شود. درخاکهای اسیدی، خشک و کم عمق رشد آن کمتر می شود.

pHمناسب برای مرغ 5.2-7.8 است. دمای مناسب برای رشد مرغ 26-18 درجه است. ریزومها در دمای کمتر رشد می کنند.

 

ریزوم های خشک شده مرغ در طب سنتی اروپای شمالی به عنوان خوشبو کننده استفاده می شود. در اتریش از ریزوم مرغ برای درمان تب به کار می رفت که روش استفاده از آن یا به صورت چای و شربتهای خوراکی بود و یا به صورت خام بر روی پوست قرار می گرفت.مرغ دارای مانیتول و اینولین است و در نتیجه مدر است. به صورت سنتی از مرغ برای عفونتهای مجاری ادراری و اختلالات کلیوی مانند سنگ کلیه استفاده می شود. اسانس این گیاه ضد باکتری است. مطالعات بر روی خواص دارویی مرغ کم بوده و برای تائید خواص دارویی آن باید مطالعات بیشتری انجام شود.

 

از خواصی که به مرغ نسبت داده می شود می توان به این موارد اشاره کرد: ضد التهاب، ملین، نیرو بخش، مدر، نرم کننده پوست، درمان بزرگ شدن پروستات، التهاب مثانه، برونشیت، اختلالات پوستی، سرماخوردگی، دیابت، خلط آور، تب، نقرس، سنگ صفرا، سنگ کلیه، اختلالات کبدی، دردهای رماتیسمی و اختلالات ادراری. به صورت سنتی، مرغ با میزان آب مصرف می شود تا بتواند مجاری ادراری را شستشو دهد.

 

مرغ برای درمان اختلالات کلیوی مانند عفونتها، درد و سوزش در هنگام ادرار و همچنین آماس مثانه بسیار موثر است.

ملخها، سنها، شته ها، شپشک گندم، تریپس و به طور کلی آفات مهم خانواده گندمیان به مرغ نیز حمله می کنند. زنگ وسایر بیماری های مهم این خانواده از بیماری های مرغ نیز به حساب می آید.

هورسان بازدید : 53 چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 9:54 نظرات (0)

تعداد صفحات : 16

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 152
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 17
  • بازدید امروز : 12
  • باردید دیروز : 19
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 155
  • بازدید ماه : 1,138
  • بازدید سال : 4,408
  • بازدید کلی : 12,584